top of page

Förebygg slitage på trapphuset

Uppdaterat: 27 aug. 2023

Genom att ta hand om trapphuset och genom att regelbundet utföra mindre underhåll och reparationer, kan man bibehålla trapphusets fräschhet under en längre tid och förlänga tiden mellan mer omfattande trapphusmåleri och renovering.

Förebygg slitage av trapphuset

Hur förebygger man slitage på trapphuset?

För att bibehålla trapphusets fräschhet och undvika att det snabbt blir slitet och smutsigt, finns det en del saker man kan göra:


Regelbunden rengöring av trapphuset

Det är viktigt att regelbundet rengöra alla ytor i trapphuset för att hålla det rent och fräscht. Dammsug mattorna och torka av alla ytor, inklusive dörrhandtag och räcken, med en fuktig trasa. Tänk på att undvika starka rengöringsmedel som kan skada ytor och färg.

Undvik överbelastning

Trapphuset ska inte användas som förvaringsplats för möbler, cyklar eller andra föremål. Detta kan leda till onödig slitage på ytor och orsaka skador.Utför mindre reparationer

Utför mindre reparationer så fort de uppstår, som att laga hål i väggarna eller byta ut trasiga lampor. Detta hjälper till att bibehålla trapphusets fräschhet och kan också förebygga större skador.


Täck ytor

Använd mattor på golvet och skydda ytor med färgade skyddspapper för att minska slitage på golvet och för att undvika fläckar och skador på väggarna.

55 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla
bottom of page